maanantai 13. toukokuuta 2013

Maailman parhaat mokkapalat

Nyt ois luvassa ohje oikeasti maailman parhaimpiin mokkapaloihin! Oon testannut monia ohjeita mutta tämän löydettyäni ei enää tarvitse muilla tehdä:) Ihan älyttömän hyvän makuisia ja säilyy mehevinä ja ihanina monenkin päivän ajan. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

 
Pohja

5dl sokeria (vaikka kuulostaa hurjalta niin näistä ei tule ällömakeita!)
5dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl soodaa

1tl suolaa (jos käytät leivontamargariinin sijasta voita, suolaa ei tarvita)
2½dl vettä
200g margariinia
3-4rkl kaakaojauhetta

1dl piimää, maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet (sokeri, jauhot, vaniljasokeri, sooda)
Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola-seos
Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos
Lisää tämän jälkeen joukkoon 1dl piimää (tai muuta vastaavaa) ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt lisää kananmunat
Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia 
Anna jäähtyä ja kuorruta

Kuorrute

Alkuperäisessä ohjeessa kuorrutteessa ei ole kahvia mutta itse tykkään kahvin mausta siinä joten lisäsin ohjeeseen:) Kuorrutetta voi muutenkin soveltaa oman maun mukaan (esim. maidon jättää pois)

100 g margariinia (myös voi käy)
2 rkl maitoa
1rkl kaakaojauhetta
tomusokeria
kahvia oman maun mukaan

Kiehauta aineet ja lisää joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan paksuista levitettäväksi piirakan päälle.

Alkuperäinen ohje täältä:  http://eleviina.blogspot.fi/2008/04/parhaat-mokkapalat-mihin-olet-trmnnyt.html

9 kommenttia:

  1. oo nonii pitääki kokeilla ku oot kehunu noit niin paljon! ; D

    VastaaPoista
  2. Jostain syystä minulla ei onnistunut tuo kuohkeus. Vähän litteä mutta tosi hyvää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, voi harmi!:/ Mulla on kyllä joka kerta tullut tosi kuohkeita:o Voisikohan se liittyä jotenkin tohon soodaan ettei ole noussut? Käytitkö taikinaan piimää, maustamatonta jogurttia vai kermaviiliä? Hyvä kuitenkin että maku oli kohdallaan!:)

      Poista
  3. Kuulostaa tosi, tosi hyvälle. Olisiko antaa tarkempaia määriä tuolle kuorrutteelle näin aloittelijalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan!:-) Tomusokeria tulee ehkä noin parisen desiä, riippuu kuinka paksua kuorrutteesta haluaa. Kahvia tulee pari ruokalusikallista. Kuorrutetta kannattaa maistaa niin tietää, haluaako enemmän kahvinmakua ja jos haluaa niin lisää vaan kahvia:) Jos ohjetta päätät testata, niin kerro toki miten mokkapalat onnistuivat! Kivoja leivontahetkiä:)

      Poista
  4. Hyvä ohje! Tykkään kun voi vain sekoittaa. Näissä sekoitus taikinoissa kuohkeuden ratkaisee myös nopea sekoitus varoen. Kaikki jotka maistoivat näitä kehuivat hirveen hyväksi! sellaisetkin jotka eivät tykkää mokkapaloista yleensä :) ja jätskin kanssa täydellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama! Helpot ohjeet on ihan parhaita :) Ei tarvitse koko ajan tujotella ohjetta tai pelätä että joku menee väärin.
      Oi kuinka kiva kuulla että on onnistunut hyvin ja ollut namia! Nää on kyllä jotenkin niin kuohkeita ja herkullisia, vaikken itsekään ole mikään suurin mokkapalojen tai muiden suklaaherkkujen ystävä.

      Ja voi, nyt alkoi tietenkin tehdä mieli näitä :D Mun lemppari on tuoreet mokkapalat (tai oikeastaan mikä vaan leivonnainen) ja kylmä maito. Niiin hyvää! :)

      Poista
  5. Oon tehny näillä ohjeilla jo pitkään, ja aina yhtä hyvää! Löysin tän suositusten kautta ja ihastuin samantein! <3

    VastaaPoista